02
Icons
Institut Francès
3/7 20.30h
9/7 22.30h
■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■


Títol
A primera vista
(Hoje eu
quero voltar sozinho)
Director
Daniel Ribero
País
Brasil




Intèrprets
Ghilherme Lobo,
Fabio Audi,
Tess Amorim,
Selma Egrei,
Eucir de Souza,
Naruna Costa,
Júlio Machado,
Isabela Guasco,
Lúcia Romano,
Victor Filgueiras
Producció
Lakuna Filmes
Distribució
Surtsey Films
Gènere
Drama
Durada
97'
Any
2014
Festivals
Berlinale 2014 (Premi Teddy), San Sebastian, Guadalajara (premi del públic), Outfest (Los Ángeles, LGBT, premi del públic), Nova York (LGBT, premi del públic), Cannes, Frameline (San Francisco, LGBT, premi del públic), Torí (LGBT, premi del públic), Queer Lisboa, Hong Kong (LGBT), MIX Copenhagen (LGBT), Londres, Estocolm
Estrena a
Barcelona
SECCIÓ OFICIAL: LLARGMETRATGES
A primera vista
A primera vista, opera prima del director brasiler Daniel Ribeiro, no hauria pogut néixer amb millor peu. Guardonada amb el premi Teddy a la millor pel·lícula de la Berlinale –entre molts altres premis recollits per tot el món–, narra la història de Leonardo, un adolescent cec en recerca de la seva pròpia independència física i emocional. La seva vida quotidiana, la relació amb la seva millor amiga, Giovana, i la seva forma de veure el món canvien completament amb l'arribada de Gabriel a la seva escola.

La que en principi podria semblar una pel·lícula del gènere adolescent, es converteix en un dels pocs al·legats que veiem al cinema dedicats a la igualtat i el respecte a la diversitat sexual entre col·lectius amb alguna discapacitat. Una obra tendra i perfectament resolta que agradarà de ben segur a tots els públics de la Mostra.