39
Icons
Institut Francès
DIM 02/7 20.30h
(Amb la pre-
sència de l'actor
Andrzej Chyra)
22.30h: Copa
d'inauguració
DIU 06/7 22.30h
■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■


Títol
W imie...
(Amarás al prójimo)
Directora
Malgoska Szumowska
País
Polònia




Intèrprets
Andrzej Chyra
Mateusz Kosciukiewicz
Lukasz Simlat
Producció
MD4
Distribució
Abordar
Gènere
Drama
Durada
102'
Any
2013
Festivals
Berlín (Teddy a la millor pel·lícula i candidata a l'Ós d'Or), Camerimage (Granota d'Or, Polònia), Gant, Frameline (San Francisco), Taipei, Maine, New Horizons (Polònia), New Fest (Nova York), Gdynia (Polònia), Atenes, Chicago, París (LGBT)
Estrena a
Espanya
NIT INAUGURAL
W imie...
Polònia és potser el país europeu en què l'església catòlica ha tingut més influència en la societat civil; per això el valor d'aquesta pel·lícula és enorme. Després del gran èxit del seu anterior treball, Elles, amb Juliette Binoche, la realitzadora Malgoska Szumowska presenta aquest drama costumista en què mostra sense pudor l'ànima d'un home atrapat en un dilema moral, i ho fa amb tant respecte, sensibilitat i realisme que li va valer el premi Teddy a la millor pel·lícula a la Berlinale de l'any passat.

Adam descobreix la seva vocació religiosa als 21 anys i s'ordena sacerdot per servir els altres. Passat el temps, centra la seva tasca en un apartat poble rural de Polònia amb joves inadaptats i exclosos de la societat. Creu que allà els seus més íntims desitjos es podran reprimir sense problema, fins que coneix el Dynia i tota la seva fortalesa s'ensorra.