27
Icons
Institut Francès
DIV 04/7 22.30h
DIU 06/7 16.30h
■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■


Títol
Plynace wiezowce
(Floating Skyscrapers)
Director
Tomasz Wasilewski
País
Polònia




Intèrprets
Mateusz Banasiuk
Marta Nieradkiewicz
Bartosz Gelner
Katazyna Hermas
Producció
Alter Ego Pictures
Distribució
Films Boutique
Gènere
Drama-romanç
Durada
93'
Any
2013
Festivals
Karlovy Vary (millor pel·lícula), Camerimage (Polònia), Mont-Real (New Cinema), Zuric, New Horizons (Polònia), Two Riversides (Polònia), Gdynia (Polònia), Jameson Cinefest (Hongria), Hamburg, MIX Copenhagen, Gant, Londres, Chicago, Gijón
Estrena a
Barcelona
SECCIÓ OFICIAL: LLARGMETRATGES
Plynace wiezowce
El director polonès Tomasz Wasilewski va presentar l'any passat en la competició East of the West del festival de Karlovy Vary el seu segon llargmetratge, Floating Skyscrapers, en la mateixa secció on dos anys abans s'havia fet amb el màxim guardó amb el seu debut, In a Bedroom. Aquest joveníssim director, nascut el 1980, passa de l'univers femení del seu primer treball a un món totalment masculí a Floating Skyscrapers, una pel·lícula que mostra de manera descarnada la lluita d'un home per entendre la seva bisexualitat.

El Kuba és atleta, viu amb la seva xicota i se sent insatisfet amb la seva vida. La trobada amb el Michal, un jove desinhibit, el portarà a explorar la possibilitat d'una homosexualitat fins al moment reprimida. No obstant això, en aquesta recerca anirà perdent tot allò que estima. Es tracta d'una pel·lícula d'una força visual descarnada i contemporània, fosca i ombrívola, una joia d'estranya i amarga bellesa.